top of page

In 1947 richt Arsène Zwaenepoel een éénmanszaak op , “Camping 12” in Bredene, een camping met enkel tenten. Later breidt hij zijn bedrijf uit en koopt hij nog terreinen.

Wegen worden aangelegd, sanitaire gebouwen, recepties; speelterreinen worden ingericht. Water en elektriciteitsaansluitingen zijn er nu voor alle staanplaatsen. Kortom, alles wat een camping nodig heeft is aanwezig.

Voor zijn overlijden wordt de zaak al overgelaten aan zijn 4 zonen, die reeds actief waren in zijn bedrijf en die zijn werk verder zetten.

Vandaag bestaat de “NV Campings Zwaenepoel” uit 3 kampeerverblijfparken.

 

1. Hippodroom , ook Camping 12 genoemd

 14.617 vierkante meter, 107 chalets

2. Capri

 1ha 82a 36ca, 137 chalets

3. Lispanne

 20ha

 Met zijn 1357 plaatsen (118 chalets, 1239 caravans) is dit de grootste van  België

Anno 2020: Op de Lispanne moeten we om aan de wet te voldoen, dubbele riolering leggen. Dit heeft een enorme impact omdat we, waar de hoofdriolering komt, bovengronds niets meer mogen bezetten. Dit betekent dat we plaatsen moeten schrappen en zo niet meer de grootste kunnen zijn.

Daarom hebben we beslist om voor het mooiste verblijfpark te gaan. Gedurende 10 jaar, waar er aan de riolering gewerkt wordt, worden de terreinen vernieuwd en kunnen we u vanaf heden individuele terreinen aanbieden met een oppervlakte tussen 150 en 200 m². Na alle werken zullen er 930 plaatsen kunnen worden aangeboden.

Anno 2022: Het onverwachte gebeurt.

De Hippodroom, wat ooit het eerste verblijfpark was van de familie werd verkocht. Omdat we alle krachten vandaag op de Lispanne kunnen gebruiken, werd een bod door Parador vakantieparken aantrekkelijk genoeg bevonden om te aanvaarden.

bottom of page